Mark Huijser

Pastebin van een webdeveloper

Een weblog optuigen met Laravel / Canvas

3 years ago · 1 MIN READ
#Laravel  #Canvas 

Na diverse projecten met Laravel (http://bijbel.eo.nl , http://ikmisje.eo.nl en https://takeyourplace.nl) begin ik toch behoorlijk fan te worden van dit krachtige php framework.

Dus ik ga er maar eens aan beginnen: mijn eigen blogje in Laravel. Gelukkig wordt het me makkelijk gemaakt: Er ligt een schitterend blog-publishing platform voor me op de plank : https://cnvs.io/

Helaas: De applicatie vereist php versie 5.6, en een aantal php-modules die ik (nog) niet op m'n vps-je heb geïnstalleerd. Dus eerst maar eens aan de bak om m'n machientje gereed te maken voor dit framework. Ik kies ervoor om meteen php 7 te installeren, dan ben ik ook klaar voor de toekomst :-)

Na de nodige systeem-updates kan ik aan canvas beginnen:

De installatiestappen voor canvas spreken gelukkig voor zich en kan ik zonder noemenswaardige problemen doorlopen. Packagemanager "Yarn" als vervanger van het bekende NPM is nieuw voor me. Installeren blijkt niet moeilijk : npm install --global yarn

Voilá ! Een spliksplinternieuwe blogapplicatie staat voor me klaar.

Meteen maar eens proberen of het lukt om een blogje te posten ...

Nope. Het publiceren van deze eerste post gaat niet helemaal van een leien dakje. De standaard installatie van Canvas gebruikt "America/Chicago" als tijdzone, waardoor de blogposts niet meteen gepubliceerd worden. Even in het bestand .env de APP_TIMEZONE als volgt wijzigen:

APP_TIMEZONE=Europe/Amsterdam

Mijn eerste blogpost met Laravel Canvas. Helemaal niet gek. Wordt ongetwijfeld vervolgd ...

···

Mark Huijser


comments powered by Disqus

"When my heart is overwhelmed, lead me to the Rock that is higher than I"

Psalms 61